Foto av Pizzabullar från WW ViktVäktarna

Pizzabullar

5
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Pizzabullar är mångas favorit, och det är inte så konstigt. Passar bra till både lunch och mellanmål, men allra bäst är de nog ändå på en picknickfilt en fin sommardag.

Ingredienser

Jäst

25 g

Vatten

1½ dl, ljummet

Rapsolja

1 msk

Salt

1 tsk

Vetemjöl

4 dl

Olivolja

1 msk

Tomater, passerade

1½ dl

Oregano

1 tsk, torkad

Vitlök

½ klyfta(or)

Ost riven 17%

150 g, lagrad cheddar/prästost

Mozzarella

100 g

Salami 33%

50 g

Skinka

150 g, rökt, tunt skivad

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Börja med degen. Blanda jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och kör i en degblandare 10 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa till dubbel storlek. Blanda ihop tomatsåsen genom att lägga olivolja, passerade tomater, oregano och riven vitlök i en skål och mixa med en stavmixer. Salta och peppra. Sätt ugnen på 220°. Kavla ut degen till en fyrkant på cirka 30x40 cm. Riv cheddarn och mozzarellan. Bred tomatsåsen över degen och lägg på lagrad ost, mozzarella, finstrimlad salami och skinka. Rulla ihop på långsidan och skär i 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar. Låt jäsa i 20 min. Vispa ägget med en matsked vatten. Pensla pizzabullarna och grädda gyllenbruna 10-15 min i mitten av ugnen.