ViktVäktarna - Portabelloburgare med rödbetstzaziki och halloumi

Portabelloburgare med rödbetstzatziki och halloumi

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grillad saftig portabello, en grillad bit salt halloumi och så en syrlig rödbetstzatziki. Mellan två hamburgerbröd. Kan det bli bättre? Tror inte det va!

Ingredienser

Rödbetor, förkokta

2 st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Halloumi

150 g

Rapsolja

½ msk

Portabello

4 stor(t)/stora

Fiberrika hamburgerbröd

4 st

Spenat, färsk

65 g

Instruktioner

  1. Riv rödbetor grovt och blanda ihop med yoghurt och finriven vitlök. Låt stå i rumstemperatur till servering.
  2. Skiva halloumi. Pensla portabello med olja. Grilla halloumi och portabello tills de fått fin färg.
  3. Grilla insidorna på bröden tills de fått fin färg. Fyll dem med spenat, portabello, halloumi och tzatziki.