ViktVäktarna - Potatis- och kålsoppa med chorizo

Potatis- och kålsoppa med chorizo

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gosig soppa med chorizo, potatis, vitlök, spetskål och vita bönor. Ganska svårslagen skulle vi säga!

Ingredienser

Lök

1 stor(t)/stora, gul

Vitlök

4 klyfta(or)

Färsk korv 25%

250 g, chorizo

Potatis

600 g, små

Spetskål

150 g

Olivolja

1 tsk

Vatten

2 liter

Kycklingbuljongtärning

2 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Ta av skinnet på korven och skiva den försiktigt. Halvera potatisarna. Skiva spetskålen grovt.
  2. Hetta upp olja i en stor gryta och stek lök och korv på medelhög värme tills löken är mjuk och korven börjar få lite färg, ca 10 minuter. Sänk värmen, blanda ner vitlök och stek någon minut till. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka upp och sedan sjuda tills potatisen är klar, ca 15 minuter.
  3. Blanda ner kål och sköljda och avrunna bönor, låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.