ViktVäktarna - Potatis- och köttfärsgratäng

Potatis- och köttfärsgratäng

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kokt skivad potatis varvad med en färs och en krämig ostsås – detta är riktigt mysig mat!

Ingredienser

Potatis

600 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 5%

400 g

Färskost 11%

200 g

Vatten

4 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Paprikapulver

½ msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis nästan klar.
  3. Skiva purjolök.
  4. Hetta upp olja i en panna och bryn färs, purjolök och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ost, vatten, mjölk och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och smaka av med peppar och paprikapulver.
  6. Skiva upp potatisen och varva med färs i en ugnsfast form. Häll såsen över och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  7. Toppa med hackad persilja.