ViktVäktarna - Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Krämig och enkel soppa, som är både mättande och god. Servera gärna en skiva grovt bröd till!

Ingredienser

Potatis

500 g, mjölig sort

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

6 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kalkonbröstpålägg

4 skiva(or), gärna pastrami

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen, skölj och skiva purjolöken tunt.
  2. Lägg potatis och purjo i en kastrull och tillsätt vatten och buljongtäning. Koka upp och låt sedan sjuda tills potatisen mjuknat. Blanda ner matlagningsbas och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Strimla pastrami.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med pastrami.

Anteckning

Stek lite av det gröna på purjolöken och toppa soppan med det.