Foto av Potatissallad med kronärtskocka och aioli från WW ViktVäktarna

Potatissallad med kronärtskocka och aioli

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatissallad är alltid gott till sommaren. Servera tillsammans med en läcker aioli!

Ingredienser

Färskpotatis

500 g

Kronärtskocka

400 g, hjärtan

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, rödlök

Cocktailtomater

10 st, 8-10

Timjan

2 msk

Basilika

2 tsk

Äggula

1 st

Senap (dijon)

½ tsk

Olivolja

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st, 1 tsk saft

Instruktioner

  1. Koka potatisen nästan mjuk. Låt den svalna och dela den sedan i mindre bitar.
  2. Låt skockorna rinna av och dela dem. Strimla löken och halvera tomaterna. Blanda potatis, kronärtskocka, lök, tomater och örter.
  3. Blanda samman äggula och senap. Vispa i olja i en fin stråle. Smaka av med vitlök, pressad citron, salt och peppar. Ringla över dressingen.

Anteckning

Strö gärna över delikatesskapris vid servering.