ViktVäktarna - Pulled pork-burgare med rödkål och avokadoröra

Pulled pork-burgare med rödkål och avokadoröra

11
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supersmarriga burgare med långkokt fläskkarré, avokado, majs, koriander och rödkål. Duka fram allt på bordet och låt gästerna själva montera sina burgare efter eget tycke.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, grön

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Fläskkarré

320 g

Krossade tomater

1 förp

Äppelcidervinäger

1 msk

Avokado

1 liten(t)/små

Majs

200 g

Lime

1 st

Koriander

1 msk

Rödkål, färsk

100 g

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök. Skiva paprika och chili.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek lök, paprika och chili. Pressa ner vitlök. Låt steka några min och ta bort från plattan.
  3. Hetta upp resten av oljan i en gryta och stek köttet ca 3 min på varje sida. Häll på krossade tomater, vinäger och blanda ner grönsakerna. Låt sjuda på låg värme under lock ca 1 timme. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 30 min tills såsen tjocknat.
  4. Ta upp köttet och dra isär med två gafflar, lägg ner i grytan igen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mosa avokado och blanda med majs, pressad lime och hackad koriander. Strimla rödkål.
  6. Rosta bröden och bre på avokadoröra. Lägg på rödkål och toppa med köttet.