ViktVäktarna - Pumpapaj

Pumpapaj

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Bjud på en läcker pumpapaj till efterrätt. Det är en amerikansk klassiker och den är hur god som helst! Här är en enkelt variant med filodeg som botten.

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

450 g, hokkaidopumpa

Kondenserad mjölk

200 g

Ägg

1 st

Rörsocker

100 g

Kanel

½ tsk

Ingefära

½ tsk

Filodeg

75 g

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och tärna pumpa. Koka den mjuk och låt sedan svalna. Mixa helt slät.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk, ägg, socker och kryddor. Blanda ner pumpan.
  4. Lägg ut filodegsark, överlappande, i en pajform. Häll över smeten i formen och sätt in i ugnen 35-40 minuter, täck med folie om den får för mycket färg.
  5. Låt kakan svalna något och pudra över florsocker.