Foto av Pumparisotto med biff från WW ViktVäktarna

Pumparisotto med biff

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig risotto med som kryddats med ingefära. Måste provas.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Pumpa (vintersquash)

1000 g, hokkaido el. butternut

Vatten

3 msk

Ris, okokt

2½ dl, risottoris

Grönsaksbuljong

8 dl

Ingefära

10 g, 1 bit

Sallad

500 g, 1 salladshuvud

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Vitvinsvinäger

1½ msk, 1-2 msk

Persilja

2 msk

Ryggbiff nöt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Kvarg naturell 1%

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Dela pumpan, kärna ur och skär den i 1,5 cm stora tärningar. Fräs löken i en kastrull i lite vatten, tills den är genomskinlig. Tillsätt pumpatärningar och ris, låt fräsa med ca 3 minuter. Späd med 1 dl buljong. Späd risotton efter hand och under omrörning med resterande buljong, riset skall täckas. Låt det koka in innan du späder på nytt. Skala och riv ingefäran, tillsätt den när ca 5 minuter återstår av tillagningstiden. Dela salladen i lagom stora bitar. Rör ihop yoghurt med vinäger och 1 msk persilja. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor ca 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kvargen i risotton, krydda med salt och peppar. Strö över resten av persiljan. Servera risotton med biff och sallad.