Foto av Pumpasoppa från WW ViktVäktarna

Pumpasoppa

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pumpasoppa med purjolök, sockerärter och kräftstjärtar. God smaksättning med pressad lime och färsk timjan.

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

400 g, t ex butternut

Purjolök

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbuljong

6 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 1,5%

1 dl

Sockerärter

150 g

Kräftstjärtar

3 dl

Lime

1 st

Timjan

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skala, dela och gröp ur pumpan och tärna köttet. Strimla purjon och fräs mjuk i olja i en gryta utan att den tar färg. Lägg i pumpa och häll på buljongen. Låt koka ca 15 minuter. Tillsätt grädde och mjölk, låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan, lägg i sockerärter och smaka av med salt, peppar och pressad lime. Toppa med kräftstjärtar och timjan. Tips! Servera med ett gott bröd.