ViktVäktarna - Quinoachili med sötpotatis

Quinoachili med sötpotatis

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vill du övertala en inbiten köttätare att sådan där ”kaninmat” faktiskt kan vara riktigt god och mättande? Då har du kommit rätt, denna quinoachili är ett säkert kort. Den är riktigt matig, mustig, smakrik och bara så otroligt god.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

400 g

Paprika

1 st, röd

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp, körsbärstomater

Vatten

2 dl

Quinoa, okokt

2 dl, röd

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Chipotlepasta

2 tsk

Kakao

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Socker

½ tsk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Tärna sötpotatis och paprika i ca ½ cm-tjocka tärningar. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en gryta och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt tomater, vatten, quinoa, sköljda och avrunna bönor, chipotlepasta, kakao, spiskummin, chili flakes och socker. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock tills sötpotatisen och quinoan är färdigkokt, ca 30 minuter. Smaka av med lite salt.
  3. Servera med en klick yoghurt och koriander.

Anteckning

Är du känslig för hetta, spara chili flakes och chipotlepasta till slutet och smaka av med det istället.