ViktVäktarna - Quinoapaella

Quinoapaella

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Paella där riset är utbytt mot quinoa är en riktig hit! I övrigt ett ganska klassiskt paellarecept med kyckling, kycklingchorizo, grönsaker och givetvis saffran - för ingen riktig paella utan saffran!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Kycklingkorv 9%

270 g, chorizo

Paprika

1 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

½ msk

Vitlök

3 klyfta(or)

Paprikapulver

2 tsk

Saffran

1 pkt

Rosmarin

½ msk, hackad

Quinoa, okokt

3 dl

Vatten

6 dl

Broccoli

200 g, sparrisbroccoli

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Strimla purjo, skiva morötter och korv och dela paprika i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en djup panna och bryn kycklingen runtom (den ska inte bli genomstekt).
  3. Ta upp kycklingen och lägg i grönsakerna och korven och låt dem fräsa en stund. Pressa i vitlök och blanda ner paprikapulver och saffran och låt fräsa med hastigt. Blanda ner rosmarin, quinoa och vatten och kycklingen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  4. Lägg i sparrisbroccolin och låt sjuda tills quinoan och broccolin är mjuk och kycklingen genomstekt.
  5. Riv över lite citronskal och servera med citronklyftor.