Foto av Quinoasallad med ugnsbakade jordgubbar och avokadodressing från WW ViktVäktarna

Quinoasallad med ugnsbakade jordgubbar och avokadodressing

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du testat att ugnsbaka jordgubbar? De blir overkligt söta och goda och passar otroligt bra i denna sallad med ruccola, quinoa, avokado, mandel och salladsost.

Ingredienser

Jordgubbar

½ liter

Olivolja

½ msk

Balsamvinäger

1 tsk

Quinoa, okokt

2 dl

Mandelspån

20 g

Avokado

1 liten(t)/små

Fraiche 5%

½ dl

Olivolja

½ msk

Honung, flytande

1 tsk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

150 g

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva jordgubbar. Blanda med olja, vinäger och salt. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rosta mandelspån i en torr panna.
  5. Skiva avokado tunt. Mosa ihop några skivor med fraiche. Vispa ihop med olja, honung och vinäger. Smaka av med salt.
  6. Blanda ihop quinoa med smulad ost och ruccola. Lägg upp i skålar och toppa med avokado, jordgubbar och mandel. Ringla över dressing.