Foto av Rabarberkaka från WW ViktVäktarna

Rabarberkaka

5
Points®
Total tid
1 tim 1 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Den här fina rabarberkakan går lätt att slänga ihop och blir garanterat en succé!

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Majsmjöl

¾ dl

Bakpulver

2 tsk

Äggula

1 st

Kvarg naturell 10%

1 dl

Sylt

½ dl

Rabarber

7 stjälk(ar)

Socker

½ dl

Äggvita

1 st

Socker

2 msk

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, äggula, kvarg och äppelmos till en smidig deg. Tryck ut degen i en smord springform och låt vila i kylskåp ca 1 timme. Dela rabarbern i bitar och blanda med socker och lägg i pajskalet. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker. Klicka ut marängen och grädda i ugn 175° ca 40-45 min.