Foto av Rabarberkompott från WW ViktVäktarna

Rabarberkompott

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spännande efterrätt som impar på gästerna. Testa i helgen!

Ingredienser

Rabarber

600 g

Vaniljstång

1 st

Rörsocker

½ dl

Saft

2½ dl, rabarbersaft

Citron

½ st

Potatismjöl

1 msk

Äggvita

1 st

Socker

1 msk

Instruktioner

  1. Dela rabarber i 1 cm bitar och lägg i en kastrull. Skrapa ur frön ur vaniljstången och lägg i kastrullen tillsammans med rörsocker, saft och 1 tsk rivet citronskal. Låt det koka ca 15 min. Rör ut potatismjöl i lite vatten och rör ner det i kastrullen. Låt krämen få ett hastigt uppkok och ta bort från värmen. Låt svalna. Vispa äggvitan med några droppar pressad citron till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet till en blank och fast marängsmet. Koka upp 3-4 cm vatten i en kastrull. Sänk värmen, vattnet skall endast sjuda. Skeda upp 8 bollar och låt dem sjuda i vattnet ca 2 min per sida. Ta upp dem med hålslev och lägg på en handduk. Servera rabarberkompotten med snöägg.