ViktVäktarna - Rågbröd med fetaoströra och jordgubbar

Rågbröd med fetaoströra och jordgubbar

7
Points®
Total tid
5 min
Förberedelse
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kombinationen av salt och syrlig fetaost och söta jordgubbar är numera ganska välbeprövad. Här serverar vi den älskade kombinationen tillsammans med oliver, ruccola, basilika, svartpeppar och balsamico på matiga rågbröd. Hur gott som helst! Recept i samarbete med Brödinstitutet.

Ingredienser

Salladsost (feta) 25%

75 g

Fraiche 5%

2 dl

Rågkusar

2 st

Jordgubbar

2 dl

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora

Ruccola

2 dl

Basilika

4 msk, färsk

Crema di balsamico

2 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Mosa ost grovt och blanda ihop med fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela rågkusarna och fördela fetsoströran på de fyra halvorna.
  3. Dela jordgubbar och skiva oliver.
  4. Lägg ruccola på mackorna och fyll på med jordgubbar, oliver och basilika. Ringla över balsamico och mal över lite svartpeppar.