ViktVäktarna - Raggmunkar med kalkonbacon och rårörda lingon

Raggmunkar med kalkonbacon och rårörda lingon

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Raggmunkar är en riktig husmansklassiker som brukar gå hem hos de flesta! Att servera stekt kalkonbacon och sötsyrliga lingon till är en riktig fullträff!

Ingredienser

Lingon

2 dl

Florsocker

1 msk

Ägg

2 st

Vetemjöl

2 dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Salt

1 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Kalkonbacon

200 g

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Låt lingonen tina och rör sedan ihop med florsocker.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
  3. Värm en panna med olja och stek raggmunkarna.
  4. Stek kalkonbacon i olja.
  5. Servera raggmunkarna med kalkonbacon och lingon.