ViktVäktarna - Raggmunkar med rotfrukter, svartkål och lingon

Raggmunkar med rotfrukter, svartkål och lingon

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Raggmunkar är en klassiker som de flesta uppskattar! Dessa är gjorda med hälften morot och hälften potatis och toppas med fräst svartkål och lingonsylt.

Ingredienser

Svartkål

200 g

Vetemjöl med fullkorn

2 dl

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

4 dl

Salt

1 tsk

Morot

300 g

Potatis

300 g

Margarin flytande 80%

4 tsk

Olivolja

1 tsk

Lingonsylt

4 msk

Instruktioner

  1. Repa svartkål och skär i mindre bitar.
  2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv rotfrukterna grovt och blanda ner i smeten.
  3. Värm lite flytande margarin i taget i en panna och klicka ut ca 1 dl av smeten i taget. Bre ut så att rotfruktsfyllningen sprids relativt jämnt i pannan.
  4. Värm olja i en annan panna och fräs kål under omrörning tills den sjunkit ihop något. Salta och peppra lätt och ta från värmen.
  5. Servera raggmunkarna med svartkål och lingonsylt.