Ramslöksrisotto
13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mer skandinavisk version på risotto blir svår att hitta. Om kantareller är skogens guld tar nog ändå ramslöken silverplats. I denna risotto är det den fantastiskt smakrika ramslöken som får sätta smak och det blir bara så otroligt gott. Toppad med hasselnötter och gräslök är det en riktig bjudrätt!
Ingredienser
Ramslök
170 g
Olivolja
3 tsk
Vatten
1 liter
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Salladslök
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Timjan
1 tsk
Arborioris
3 dl
Matlagningsvin, vitt
2 dl
Parmesanost
2 dl
Citron
1 st
Hasselnötter
2 msk, hackad/hackat
Gräslök
1 knippe(n)