Ribollita (italiensk bönsoppa)
6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ribollita är en rustik, matig soppa från Toscana där bönor, kål, bröd och parmesan är vanliga beståndsdelar. Så även i denna variant. Lika enkel som god!
Ingredienser
Lök
2 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Grönkål
200 g
Olivolja
1 msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Cannellinibönor, konserv
2 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Vita bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Bröd ljust/vitt, typ lantbröd
2 skiva(or), surdeg
Parmesanost
50 g
Chili flakes
½ tsk