Ris- och kokospannkakor med het tonfisk
13
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Jag gillar inte pannkakor!” har vi aldrig hört någon säga. Inte heller angående denna matiga variant gjord på rismjöl och kokosmjölk (ja, de är ljuvliga), fyllda med marinerad tonfisk, picklad vitkål och en avokado- och tomatsalsa. Absolut en värdig utmanare till fredagstacon!
Ingredienser
Japansk soja
3 msk
Sesamolja
2 tsk
Sriracha
2 tsk
Risvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Tonfisk
560 g
Picklad kål
150 g, vitkål, 1 dl ättikssprit, 2 dl socker och 3 dl vatten
Avokado
1 liten(t)/små
Tomat
1 st
Salladslök
2 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Lime
½ st
Koriander
3 msk, hackad
Rismjöl
2 dl
Ägg
2 st
Kokosmjölk, lätt
4 dl
Rapsolja
2 tsk