ViktVäktarna - Ris- och majssallad med dilldressing

Ris- och majssallad med dilldressing

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig sommarsallad med fiberrikt rött rid, majs, zucchini och tomat. Allt ihopblandat med en syrlig dilldressing.

Ingredienser

Rött ris okokt

2 dl

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

2 st

Schalottenlök

1 st

Dill

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Äppelcidervinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skär av kornen från majskolvarna, tärna zucchini och tomat. Finhacka lök och dill.
  3. Blanda ihop ris, majs, zucchini och tomat i en salladsskål.
  4. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, vinäger, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dressingen i salladen och låt stå i kylen minst 30 minuter innan servering.