ViktVäktarna - Risgrynspannkakor med saffran och rårörda lingon

Risgrynspannkakor med saffran och rårörda lingon

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Bästa sättet att ta tillvara på eventuellt överbliven risgrynsgröt. Eller kanske snarare en anledning att alltid göra lite mer gröt än ni tror att ni kommer äta, för detta är GOTT! Risgrynspannkakor med smak av saffran, serverade med hemmagjorda rårörda lingon.

Ingredienser

Lingon

2 dl, frysta

Florsocker

1 msk

Risgrynsgröt

500 g

Ägg

2 st

Vetemjöl

½ dl

Socker

1 msk

Bakpulver

1 tsk

Saffran

1 pkt

Salt

1 nypa(or)

Margarin flytande 80%

1½ msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop lingon med florsocker och låt stå och tina i rumstemperatur.
  2. Blanda risgrynsgröt med ägg, mjöl, socker, bakpulver, saffran och lite salt.
  3. Värm lite margarin i taget i en panna och stek ca 16 plättar. Servera med rårörda lingon.

Anteckning

Receptet blir ca 16 plättar. 1 portion är därför 2 plättar/person. Vill du äta fler eller färre kan du enkelt ändra antalet portioner i receptet genom att klicka på pennan i receptet.