![ViktVäktarna - Risotto med ugnsrostade gulbetor och svamp](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/57f2f5b2dce32ff313aeddf2/a58c4933-8121-48a2-b3d3-88370b1e4d51/ejgozbkxibloi9pqh6zp.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Risotto med ugnsrostade gulbetor och svamp
10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk risotto som serveras med ugnsbakade gulbetor och svamp.
Ingredienser
Gulbeta
500 g
Olivolja
1 tsk
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Schalottenlök
2 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Olivolja
1 msk
Arborioris
2 dl
Matlagningsvin, vitt
1½ dl
Parmesanost
1½ dl
Svamp
250 g
Margarin flytande 80%
1 tsk
Pinjenötter
2 msk
Persilja
½ knippe(n)