ViktVäktarna - Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig och god förrätt med tunt hyvlade rödbetor och rädisor, en god vinägrett, ruccola och parmesan.

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Rödvinsvinäger

1½ msk

Olivolja

1½ msk

Rödbetor, färska

2 st

Rädisor

3 st

Ruccola

2 dl

Parmesanost

30 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Finhacka lök och blanda med vinäger. Vispa ner olja och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala rödbetor. Hyvla rödbetor och rädisor tunt på mandolin. Blanda rödbetorna med drygt hälften av dressingen och låt dem stå minst 10 minuter.
  3. Blanda ruccola med resterande dressing och lägg ut på ett fat. Toppa med betor, rädisor och parmesan. Servera med citronklyftor.

Anteckning

Hackade hasselnötter är supergott att toppa med. Det går bra att byta ut rädisorna mot rättika om ni ska äta den under vinterhalvåret. Leta efter vattenmelonsrättika för läckrare färg.