Foto av Rostade rotfrukter och grönsaker från WW ViktVäktarna

Rostade rotfrukter och grönsaker

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mustig rotfruktsröra som rostas i ugn och sedan blandas med pasta och en smält getoströra. Riktigt gott!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Sötpotatis okokt

200 g

Persiljerot

1 st

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 hel(a)

Rapsolja

2 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Peppar

1 krm

Getost (chèvre)

75 g

Rosmarin

1 tsk

Pasta okokt (makaroner)

2 dl

Instruktioner

  1. Skär alla grönsaker i bitar. Dela den hela vitlöken på mitten. Lägg alltsammans i en smord form. Ringla över olja, smaksätt med salt och peppar. Tillaga i ugn 200° ca 30-40 minuter. Koka pastan. Smält getosten något på en bit folie i ugnen. Rör samman yoghurt, getost, rosmarin, salt och peppar. Blanda pastan med de rostade rotfrukterna och servera med getoströran.