ViktVäktarna - Rödbetsgravad lax

Rödbetsgravad lax

3
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Att grava sin egen lax är hur enkelt som helst, men tar lite tid. Så planera in att göra det 4-5 dagar innan du ska servera den. Denna rödbetsgravade lax får extra fin färg av rödbetor och är bara så otroligt god!

Ingredienser

Socker

6 msk

Salt

4 msk

Vitpeppar

4 krm, grovt krossade korn

Lax

1 kg

Rödbetor, färska

4 st

Instruktioner

  1. Blanda socker, salt och krossade vitpepparkorn.
  2. Lägg laxen på ett fat med skinnsidan neråt och gnid in den med kryddblandningen.
  3. Skala betorna och riv dem grovt. Lägg ovanpå laxen och klä in med plastfolie. Låt grava i kylen i 4-5 dagar.
  4. När gravningen är klar, skrapa bort rödbetorna och skär upp laxen i tunna skivor.