Foto av Rödbetssoppa från WW ViktVäktarna

Rödbetssoppa

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rödbetssoppa - en spännande rätt med mycket färg och smak. En rätt man blir pigg av!

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Vitkål

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Grönsaksbuljong

1½ liter

Timjan

1 tsk

Lagerblad

1 st

Rödvinsvinäger

1 msk, mild

Fraiche 8%

4 msk

Instruktioner

  1. Skala grönsakerna och ansa vitkålen. Grovriv alla grönsakerna, gärna med matberedarens rivskiva. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad kastrull och fräs alla grönsakerna, spara 1 dl av de rivna rödbetorna till senare. Tillsätt kryddor, vinäger och buljong, låt soppan koka ca 25 min utan lock på svag värme. Lägg i den sparade rivna rödbetan när det är några minuter kvar och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vinäger eller en nypa socker. Servera med en klick fraiche.