Foto av Rödkålssallad med äpple från WW ViktVäktarna

Rödkålssallad med äpple

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rödkål och granatäpple i en fantastisk kombination, njut av de vackra färgerna och den underbara smaken. Serveras med matvete och kyckling.

Ingredienser

Matvete okokt

1 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Rödkål, färsk

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, t ex Ingrid Marie

Granatäpple

1 st

Persilja

½ knippe(n), bladpersilja

Saft (koncentrerad)

3 msk, flädersaft

Äppelcidervinäger

2 msk

Rapsolja

2 msk

Instruktioner

  1. Koka matvetet. Krydda och stek kycklingen. Strimla rödkål och lök fint. Skär äpple i tunna skivor. Blanda samman det försiktigt med granatäppelkärnor och persilja. Vispa ihop dressingen och krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och servera med kycklingen.