ViktVäktarna - Rödkålssallad

Rödkålssallad

1
Points® value
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Rödkålssallad är ett måste på julbordet. Denna är knådad med en apelsin- och citrondressing, blandad med äpple, lök och apelsin och sedan toppad med valnötter och persilja. Ljuvligt!

Ingredienser

Rödkål, färsk

500 g

Citron

1 st, saft

Apelsin

1 st, saft

Rapsolja

2 tsk

Vatten

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Apelsin

1 st

Valnötter

20 halv(t)/halvor

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla rödkål. Blanda samman pressad citron- och apelsinsaft med olja, vatten, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över rödkålen och knåda in ordentligt.
  2. Skala och skiva lök tunt. Filéa apelsin och skär äpple i bitar. Blanda med kålen.
  3. Strö över valnötter och toppa med persilja.