ViktVäktarna - Rökt fläskkarré med koriandersås

Rökt fläskkarré med koriandersås

8
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Att röka fläskkarré blir ljuvligt gott och saftigt och är enkelt att göra själv på hemmagrillen. Till den serveras en fräsch sås på koriander, lime, salladslök och vitlök. Detta måste testas!

Ingredienser

Spiskummin

1½ tsk

Salt

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Fläskkarré

1 kg

Koriander

1 knippe(n)

Salladslök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

2 msk, pressad

Olivolja

2 msk

Spiskummin

½ tsk

Instruktioner

  1. Lägg två nävar rökflis i en skål med vatten och låt ligga minst 30 minuter.
  2. Blanda ihop spiskummin, salt och malen koriander och gnid in i köttet. Låt ligga i rumstemperatur under tiden du förbereder grillen.
  3. Lägg kolen på ena sidan av grillen och tänd den. Låt rökflisen rinna av, lägg över i ett grillfolie och förslut till ett paket. Stick ett dussin hål i paketet och placera direkt på kolen. Sätt på locket på grillen och låt stå tills ordentligt med rök utvecklas, ca 15 minuter.
  4. Lägg köttet på den sida av grillen utan kol. Grilla på indirekt värme, under lock, tills innertemperaturen är 80-85°, ca 20 minuter. Vänd på köttet några gånger under tiden. Låt vila 10 minuter och skär sedan upp.
  5. Finhacka koriander och salladslök. Blanda ihop med pressad vitlök, pressad lime, olivolja och spiskummin. Smaka av med lite salt.
  6. Servera det rökta köttet med koriandersåsen.

Anteckning

Det är viktigt att flisen blötläggs innan den läggs på grillen så att den utvecklar röken lugnt.