Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Rostad havregrynsgröt med kryddig äppelkompott från WW ViktVäktarna

Rostad havregrynsgröt med kryddig äppelkompott

4
Points®
Total tid
7 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Rosta havregrynen innan du gör gröt på dem så får gröten mycket mer smak. Till gröten serveras i detta recept en kompott gjord på äpple, citron, kryddnejlika, kanel och honung - så gott!

Ingredienser

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 tsk, pressad

Kryddnejlika

1 g, 1 st

Kanelstång

1 st, eller 1 krm malen

Honung, flytande

1 tsk

Havregryn

1½ dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och tärna äpple. Lägg i en kastrull med pressad citron, nejlika, kanel och honung. Låt puttra under lock några minuter tills äpplet mjuknat. Tillsätt ev. lite vatten om det blir torrt.
  2. Rosta havregryn i en torr kastrull. Tillsätt mjölk och låt puttra under omrörning tills den tjocknat. Häll upp i skålar och toppa med äppelkompotten. Servera med mjölk.