ViktVäktarna - Rostad lax med ärtor, potatis och chorizo

Rostad lax med ärtor, potatis och chorizo

6
Points®
Total tid
55 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt som funkar lika bra till vardags som till helgen med milda, härliga smaker som passar de flesta. Chorizon bidrar med mycket god rökig och kryddig smak i denna enkla allt-i-ett-rätt, men är du pescetarian funkar det bra att utesluta den och exempelvis krydda med lite rökt paprikapulver.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Kycklingkorv 9%

150 g, chorizo

Lök

3 st, röd/röda

Basilika

½ tsk

Timjan

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Olivolja

1 msk

Gröna ärter

150 g

Lax

500 g

Instruktioner

  1. Koka potatis. Låt svalna något och halvera.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Finhacka korv. Skala och klyfta lök. Blanda ihop med potatis, örtkryddor, paprikapulver, salt, peppar och olivolja i en långpanna. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
  4. Ta ut och blanda ner ärtor. Salta och peppra lax och lägg ovanpå. Sätt in i ugnen igen ca 10-15 minuter. Mal ev. över lite svartpeppar.

Anteckning

Det är gott att ersätta potatisen med blomkål, antingen helt eller bara delvis.