ViktVäktarna - Rostad rödbetssallad med pepparrot

Rostad rödbetssallad med pepparrot

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Rödbetssallad är ju en klassiker på de flesta julbord. Här har vi en uppdaterad och lite kaxigare variant där rödbetorna rostas och sedan blandas med fraiche, lök och äpple och toppas med rostade senapsfrön, pepparrot och rödbetsgroddar.

Ingredienser

Rödbetor, färska

500 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

1 dl

Senapsfrön

1½ msk

Pepparrot

1 bit(ar)

Alfalfagroddar

2 dl, eller rödbetsgroddar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och varmluft.
  2. Skala och klyfta betor tunt. Blanda med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de mjuknat och fått ordentligt med färg, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Finhacka lök och tärna äpplen. Blanda med betor och fraiche och smaka av med salt. Lägg över i en skål.
  4. Rosta senapsfrön i en torr panna tills de börjar poppa.
  5. Toppa rödbetssalladen med färskriven pepparrot, groddar och rostade senapsfrön.