Rostade blomkålstacos med chipotleromescosås
11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacos alltså! Finns det någon bättre fredagsmat? Vi älskar att tacosen har utvecklats från den klassiska svenska tex-mexvarianten till att fyllas med allt möjligt gott och det är verkligen bara fantasin som sätter gränser! Testa t ex denna goda fyllning med kryddig rostad blomkål, chipotleromescosås, rödkål, rostad majs och koriander.
Ingredienser
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk, rökt
Salt
½ tsk
Mandel
1 dl
Vitlök
3 klyfta(or)
Grillad paprika i lag (utan olja)
200 g
Lime
1 st
Paprikapulver
1 krm, rökt
Spiskummin
2 krm
Chipotlepasta
2 msk
Socker
½ tsk
Tortillabröd
8 liten(t)/små
Rödkål, färsk
1 klyfta(or)
Majs
3 dl
Koriander
1 kruka(or)