ViktVäktarna - Rostade grönsaker med citron- och vitlöksdressing

Rostade grönsaker med citron- och vitlöksdressing

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rostade grönsaker med en syrlig vitlöksdressing. Lika goda att servera varma tillsammans med något gott från grillen, som kalla på buffébordet.

Ingredienser

Paprika

2 st

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Champinjoner

200 g

Olivolja

4 tsk

Rosmarin

2 stjälk(ar)

Timjan

2 stjälk(ar)

Citron

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rödvinsvinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela alla grönsaker i ungefär lika stora bitar. Lägg över på en djup ugnsplåt och blanda med 2 tsk olja, grovhackad rosmarin och timjan, salt och peppar. Sätt in i ugnen tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg, ca 25 minuter.
  3. Riv skal och pressa 2 msk saft från citronen. Vispa ihop med finriven vitlök, vinäger och olja till en syrlig dressing. Smaka av med salt och peppar och blanda ihop med de rostade grönsakerna.