Foto av Rotmos med skinka från WW ViktVäktarna

Rotmos med skinka

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rotmos med skinka är en riktig svensk klassiker. Den går hem i de flesta hem och för gäster kan den bli riktigt exotisk.

Ingredienser

Kålrot

400 g

Morot

500 g

Potatis

400 g

Grönsaksbuljong

5 dl

Persilja

1 msk

Skinka

240 g

Senap

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och skär kålrot, morötter och potatis i små bitar.
  2. Koka upp vatten och lägg i buljongtärning, lägg i rotfrukterna och låt koka ca 15-20 minuter eller tills de är klara.
  3. Häll av spadet, men spara lite till spädning. Mosa grönsakerna med en potatisstöt och späd med spadet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja och servera med skinka och senap.