Foto av Saffranskaka från WW ViktVäktarna

Saffranskaka

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Lätt
En gyllengul läcker kaka som doftar ljuvligt! Perfekt att bjuda på till Lucia som alternativ till eller i kombination till lussekatterna.

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

2 dl

Margarin 80%

50 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Saffran

1 pkt

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält margarinet. Vispa ihop mjölk och saffran. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölk och margarin. Smörj en form med 1 msk flytande margarin och ströbröd. Häll upp smeten i formen. Grädda i ugn 175° ca 35 minuter. Sikta över florsocker vid servering. Tips! Servera med björnbär och en klick fraiche smaksatt med vaniljsocker.