ViktVäktarna - Saffranspasta med kallrökt lax och morot

Saffranspasta med kallrökt lax och morot

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En krämig pasta med saffran, kallrökt lax och morötter både doftar och smakar fantastiskt. Servera med riven parmesan för extra lyx!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk, 1-2 msk

Paprikapulver

1 msk

Cayennepeppar

1 krm, 1-2 krm

Saffran

1 pkt

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Morot

300 g

Lax kallrökt

300 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp en traktörpanna med olja och fräs löken en stund. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, paprikapulver, cayennepeppar och saffran och låt fräsa med en kort stund. Häll på matlagningsbas och låt puttra några minuter.
  3. Skala morötter och hyvla långa remsor med potatisskalare. Blanda ner tillsammans med skivad lax och avrunnen pasta i pannan. Blanda runt och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

Anteckning

Det går också bra att riva morötterna grovt och blanda ner i pastan.