ViktVäktarna - Sallad med rostade betor och morötter

Sallad med rostade betor och morötter

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matig sallad som funkar grymt bra som tillbehör till exempelvis grillad lax, men egentligen till det mesta! Allra godast blir den med riktigt späda betor och morötter som kommer på våren.

Ingredienser

Morot

1 knippe(n)

Rödbetor, färska

400 g, små betor, gärna olika färg

Olivolja

2 tsk

Lime

1 st

Rödvinsvinäger

1 msk

Honung

1 tsk

Salt

½ tsk

Salladslök

2 st, eller vårlökar

Koriander

1 knippe(n)

Sallad

70 g, blandsallad

Getost (chèvre)

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera morötter på längden och skala och klyfta betor (halvera dem om de är små). Lägg över dem i varsin påse och tillsätt ¼ tsk olja i vardera påse. Skaka runt så att rotfrukterna täcks med olja och sprid ut på en plåt. Sätt in i ugnen tills de fått färg och mjuknat.
  3. Vispa ihop resterande olja med rivet skal och pressad saft från lime, vinäger, honung och salt. Blanda ihop med de varma rotfrukterna.
  4. Strimla löken och blanda ihop med rotfrukterna, koriander och sallad. Smula över chèvre.

Anteckning

Gillar du inte chèvre är fetaost också väldigt gott till!