Foto av Salviakryddad fläskytterfilé med potatis och kålrot från WW ViktVäktarna

Salviakryddad fläskytterfilé med potatis och kålrot

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med smak av färsk salvia får du här en ljuvlig gratäng innehållande fläskytterfilé, potatis och kålrot serverat till ugnsrostade cocktailtomater.

Ingredienser

Potatis

600 g

Kålrot

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fläskytterfilé

500 g

Köttbuljongtärning

2 st

Vatten

7½ dl

Salvia

2 msk, hackad

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatis och kålrot tunt, gärna med mandolin. Skala och skiva lök och stek mjuk i hälften av margarinet.
  3. Skiva fläskytterfilé i 1 cm tjocka skivor och stek i resterande margarin.
  4. Varva potatis, kålrot, lök och kött i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
  5. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten, blanda ner salvia och häll över i formen.
  6. Täck med folie och tillaga i ugn ca 40 min eller tills potatis och kålrot är mjuka. Lägg samtidigt in cocktailtomaterna i ugn så att de får rostas, strö över lite flingsalt och servera till gratängen.

Anteckning

Desto tunnare skivor potatis och kålrot, desto snabbare tillagningstid. Får du inte tag på färsk salvia, ersätt den med 2 tsk torkad.