Foto av Scones med dinkel från WW ViktVäktarna

Scones med dinkel

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxa till frukosten med scones. Eller bjud hem vännerna på brunch eller eftermiddagsfika. Scones passar till många tillfällen.

Ingredienser

Dinkelmjöl

1½ dl

Vetemjöl

2 dl

Bakpulver

2 tsk

Salt

1 krm

Margarin 80%

50 g

Fil, lättfil 0,5%

1½ dl, eller lättmjölk

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och finfördela med fingertopparna till en grynig massa. Rör i fil och salt. Arbeta samman till en lite kladdig deg. Dela degen i två delar och klicka ut på bakplåtspapper. Platta ut varje del till en rund kaka. Skåra varje kaka i 4 delar. Grädda i ugn 250° ca 10 min.