ViktVäktarna - Senapsrostad potatissallad

Senapsrostad potatissallad

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När färskpotatisen äntligen dyker upp är detta bland det första vi vill göra med den! Rosta den i ugnen i en honungs- och senapsolja tillsammans med honungs- och citrontoppad salladsost och kapris, och blanda sen med basilika och spenat. Det blir hur gott som helst!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Rapsolja

½ msk

Senap (dijon)

1 tsk

Citron

½ st

Honung, flytande

2 tsk

Kapris

2 msk

Salladsost (feta) 10%

150 g

Flingsalt

1 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skrubba och klyfta potatis, lägg i en plastpåse.
  3. Blanda ihop olja, senap, lite pressad citron och hälften av honungen. Häll över potatisen tillsammans med kapris i påsen och skaka runt så att allt täcks av dressingen.
  4. Fördela potatisen i en ugnsfast form och lägg ner hela osten. Pensla den med resterande honung och riv över citronskal. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och gyllene.
  5. Strö över flingsalt och blanda runt. Lyft över i en serveringsskål eller fat och blanda ner basilika och spenat.