ViktVäktarna - Shakshuka med svarta bönor

Shakshuka med svarta bönor

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matigare variant av shakshuka med svarta bönor, toppad med salladsost och persilja. Mättar utmärkt och är supergott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Rapsolja

1 tsk

Fänkålsfrön

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Cayennepeppar

¼ tsk

Citron

½ st

Krossade tomater

2 förp

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Spenat, färsk

70 g

Ägg

4 st

Salladsost (feta) 10%

75 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Hacka chili. Strimla paprika.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs lök tills den är mjuk. Tillsätt fänkålsfrön, spiskummin, pressad vitlök och chili, låt fräsa med någon minut. Blanda ner paprikapulver, cayennepeppar och paprika och låt fräsa med till paprikan mjuknat.
  3. Blanda ner rivet citronskal och krossade tomater, låt puttra 5 minuter. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och spenat, låt koka 5 minuter och sänk sedan värmen något.
  4. Gör fyra gropar i röran och knäck ner ägg i dem. Sätt på ett lock och låt puttra tills äggvitorna stelnat, ca 4 minuter.
  5. Toppa shakshukan med smulad ost och hackad persilja.