ViktVäktarna - Skinkgryta med curry och äpple

Skinkgryta med curry och äpple

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En populär och lättlagad gryta med skinkstek och äpple. Serveras med ris.

Ingredienser

Vitvinsvinäger

2 msk

Juice

2 dl, äpple

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Rapsolja

1 tsk

Curry

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Vitlök

2 klyfta(or)

Ris, okokt

2 dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

150 g

Instruktioner

  1. Blanda vinäger och äppeljuice i en gryta och koka upp.
  2. Strimla purjolök. Strimla köttet.
  3. Hetta upp olja i en panna och fräs curry och cayennepeppar hastigt. Lägg ner purjolök och pressa i vitlök och låt steka med en stund.
  4. Lägg ner köttet och bryn hastigt, krydda med salt och peppar. Lägg därefter över allt i grytan med vinäger och äppeljuice och låt sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite soja.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tärna äpplena och lägg ner i grytan. Låt sjuda ytterligare några minuter.
  7. Servera grytan med ris och sockerärter.