ViktVäktarna - Paj med älgskav och svamp

Paj med älgskav och svamp

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Höstig paj med svamp och älgskav. Smakrik och god! Servera gärna en god sallad till.

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

1 dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Salt

1 krm

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Älgskav

250 g

Svamp

250 g, t ex champinjon, kantarell

Ost riven 17%

2 dl, lagrad prästost

Ägg

2 st

Fraiche 8%

2 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda samman mjöl, kvarg, margarin, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och sätt in i ugnen 15 minuter.
  3. Hacka lök och skiva svamp.
  4. Värm 1 tsk margarin i en panna och fräs löken tills den börjar mjukna. Lägg i det frysta skavet och låt det steka tills det tinat och fått lite färg, krydda med salt och svartpeppar. Lägg skavet åt sidan.
  5. Lägg margarin och svamp i pannan, låt det steka på hög värme några minuter tills svampen fått fin färg och släppt det mesta av sin vätska.
  6. Vispa ihop riven ost, ägg, fraiche och mjölk, krydda med salt, peppar och viltkrydda.
  7. Lägg svamp och skav i pajskalet, häll på äggstanningen och blanda runt försiktigt. Sätt in i nedre delen av ugnen 30-40 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
  8. Servera gärna med en sallad.