ViktVäktarna - Små chokladcheesecakes

Små chokladcheesecakes

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Drömmiga små chokladcheesecakes med chokladägg. En given hit till påskfirandet!

Ingredienser

Margarin 60%

50 g

Digestivekex

6 st

Kakao

3 msk

Färskost 11%

200 g

Socker

2 msk

Vaniljpulver

tsk

Ägg

1 st

Choklad mörk

30 g

Chokladägg

36 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smält margarin. Krossa kexen till smulor och blanda med margarin och hälften av kakaon. Fördela och tryck ut i 12 muffinsformar och låt stå kallt minst 15 minuter.
  3. Vispa ihop färskost, resterande kakao, socker, vaniljpulver och ägg. Fördela i muffinsformarna och sätt in i ugnen tills de stelnat, ca 10 minuter. Låt svalna helt.
  4. Riv över choklad och lägg på tre chokladägg på varje cheesecake.

Anteckning

Det finns små chokladägg vid påsk i vissa butiker, men hittar du inte dem kan du köpa Anthon Bergs chokladägg som är något större. Kom bara ihåg att ändra det i receptet då de väger mer.