ViktVäktarna - Småpizzor med tomat och oliver

Småpizzor med tomat och oliver

6
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Att bjussa på minipizzor förgyller vilken aw, buffé eller fördrink som helst! Dessa godingar är toppade med svamp, grönsaker, mozzarella och parmesan.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

1½ dl, fingervarmt

Salt

½ tsk

Olivolja

1 msk

Vetemjöl

3½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Chilipulver

½ tsk

Salladskrydda

1 tsk

Mozzarella

300 g

Cocktailtomater

250 g

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Ruccola

70 g

Parmesanost

50 g

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i vatten tillsammans med salt och olja. Tillsätt mjöl, lite i taget tills du får en fast deg. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 12 små bollar och kavla ut tunt på bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Blanda ihop pressad vitlök med passerade tomater, chilipulver och salladskrydda, smaka av med salt och peppar. Fördela såsen på pizzabottnarna.
  5. Dela mozzarella i mindre bitar. Halvera tomater. Skiva oliver och champinjoner. Skala och skiva lök. Toppa pizzorna med mozzarella och grönsaker och baka i ugnen ca 10 minuter.
  6. Toppa de färdiga pizzorna med ruccola och hyvlad parmesan.