Foto av Smashburgare från WW ViktVäktarna

Smashburgare

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare går alltid hem! Här är extra tunna burgare som steks i en superhet panna utan fett - eller varför inte på grillen i sommar? I och med att de är så tunna, kan du enkelt göra dubbel- eller trippelburgare och få mer av den stekta smaken som är så god.

Ingredienser

Nötfärs 5%

600 g

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Ost 17%

8 skiva(or), vällagrad

Ketchup

2 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Dela färsen i 8 bitar à 75 g. Rulla ihop dem till en boll. Lägg varje boll mellan två bitar smörpapper och platta till med hjälp av en kastrull eller liknande så du får jättetunna burgare.
  2. Hetta upp en stekpanna, gärna gjutjärn, och rosta bröden på insidan.
  3. Torka av pannan, ta bort smörpappret runt hamburgarna och stek dem på superhög värme 1 min på varje sida. Salta och peppra hamburgarna under tiden.
  4. Bre ketchup på ena brödhalvan. Lägg en burgare på den andra brödhalvan, lägg på en ostskiva, lägg på en till burgare, en till ostskiva och toppa med brödhalvan med ketchup.
  5. Servera gärna med en god sallad.

Anteckning

Fråga i affären om du kan få lite nymald högrevsfärs till dina burgare så blir burgarna ännu godare.