ViktVäktarna - Smördegsbitar med fikon och pekannötter

Smördegsbitar med fikon och pekannötter

4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Snittar med ädelost, fikon, pekannötter, honung och timjan – passar lika bra på glöggmyset som tilltugg till fördrinken på nyår. Eller vilken annan festlig tillställning som helst egentligen!

Ingredienser

Smördeg

250 g, kyld

Ägg

1 st, uppvispat

Ädelost 30%

100 g

Fikon, färska

4 st

Pekannötter

4 msk

Honung, flytande

2 tsk

Timjan

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela smördegen i 16 bitar. Pensla kanterna med ägg.
  3. Smula över ost. Dela fikon i fyra klyftor och lägg på snittarna. Toppa med pekannötter, ringla över honung och sätt in i ugnen tills de puffat upp och är gyllene, ca 10 minuter.
  4. Ta ut och toppa med timjanblad.